Kik vagyunk mi?


A Patkányvarázs Magyarország legnagyobb és legaktívabb patkánytartói közössége.
Sokrétűek vagyunk: a patkánytartással éppen csak ismerkedőktől kezdve a kezdő gazdákon át az egészen tapasztalt patkánytartókig mindenkinek szeretnénk lehetőséget és platformot biztosítani a vélemény- és információcseréhez, új ismeretek és élmények megszerzéséhez.
Fő célunk a patkányokat érintő sztereotípiák lerombolása,  a felelős állattartás propagálása és a helyes, tudományos alapú tartástechnológia népszerúsítése.
Szeretnénk, ha a patkányokra- hasonlóan a többi kistestű kedvenchez- nem csak egy "száz forintos" játékként tekintenének az állattartók, hanem érző,  gondolkodó, intelligens és rendkívül ragaszkodó társként, akinek pontosan ugyanúgy szüksége van törődésre, gondoskodásra, akár a klasszikus háziállatoknak.
A közösség erejéből merítve igyekszünk kivenni részünket a bajba jutott, mentésre szoruló díszpatkányok megsegítésében is, reményeink szerint pedig a közeljövőben már szervezett formában is elindulhat a mentés.

Honlapunkon igyekszünk összegyűjteni és közérthető formában biztosítani minden információt, melyre a patkánytartás során a gazdáknak szüksége lehet.

Az oldalon található tartalmat folyamatosan  frissítjük az állatorvostudomány változásainak, a gyakorlati tapasztalatoknak és a felmerülő, új problémáknak megfelelően.

2012 PatkányVarázs minden jog fenntartva.

Az oldalon található tartalom engedély nélküli másolása büntetőjogi felelősséget von maga után .

A teljes tartalom jogilag védett.

 

Kellemes és teljes elpatkányosodást mindenkinek! :))

 

PatkányVarázs

Re:parazita

Varázs Timi | 2019.03.16

Hozzáértő egzós doki, élősködők elleni készítmény, az insecticide jó szer de azért annyira nem hogy egy esetleges fertőzést teljesen kinyírjon. Ha atka akkor háttér betegség van, mivel az atka alapból is jelen van egy normál egészséges környezetben náluk, ha a háttérben lapul valami gyengül az immunrendszer és látható jelei lesznek. Másik orvos aki az esetleges hátteret is feltudja deríteni.

Kézhez szoktatás

Vivien | 2018.03.22

Sziasztok !
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kicsivel több mint egy hete hozzám került egy kislány patkány , (igazság szerint felelőtlennek gondolom magam mert állat kereskedésből, de első látásra szerelem volt és már több hete lakott ott magányosan ) . Utána olvasgattam mindennek , de ebben a témában mégis bizonytalannak érzem magam . Állandóan beszélek hozzá, gyakran szagolgatja a kezem , agresszívitasra vagy ijedtségre adó jeleket eddig nem adott , tegnap mikor oda jött meg nyalogatta az ujjamat és nagyon finoman meg rágcsálta a kezemet. Ezeket a jeleket nem tudom , hogy minek tudjam be :(
A kekszet elveszi a kezemből , tudom hogy nem szabad siettetnem és nem is szeretném sietettni és tudom hogy neki is idő kell , de annyira bizonytalan vagyok . Jó úton haladunk a barátság felé? Mivel tudnék meg próbálkozni hogy meg bízzon bennem és tudja hogy nem szeretném bántani ? :(

Re:Kézhez szoktatás

GM | 2018.12.05

Minden, amit leírtál, arra utal, hogy jó úton haladsz. A finom harapás/nyalás, idegen szóval nibbling a barátkozás része. Minden patkány csinálja, főként a fiatalok és felfogható ismerkedésnek, kapcsolaterősítésnek.Természetesen semmit nem kell siettetni, de a viselkedése alapján a patkányod jobban bízik benned, mint hiszed. Egyébként jellemző, hogy a hosszabb ideig egyedül tartott patik a 'megmentőjükkel' nagyon gyorsan alakítanak ki mély kapcsolatot. Ha beszélsz hozzá, az jó, de tudd, hogy első sorban szagról és a bőröd ízéről ismer meg. Szóval amit leírtál, az szerintem jó, de természetesen, ha van rá mód, nem ártana neki egy társ.

alagút/cső

Kriszti | 2018.01.08

Sziasztok! Mi most karácsonyra szereztünk be egy cuki kis patkányt. Szeretnénk neki beszerezni egy több részből álló csövet, de a boltban azt mondták, hogy a patkánynak kicsi lesz az a csőrendszer, amit a hörcsögöknek lehet venni. Azt szerettem volna megkérdezni tőletek, hogy ti milyen alagút/cső rendszert ajánlanátok.
Köszi
Kriszti

Re:alagút/cső

Brigi | 2018.01.29

Szia!
Igen, nekik az kicsi lenne, de van direkt patkányoknak, többen például hajlíthatót használunk, mint ez:
https://vitalpet.hu/spd/TRX-62796/TRIXIE-ragcsalo-jatek-bujo-cso-patkany
Viszont lehet, hogy hamar megrágják, én inkább csak a ketrecen kívüli játékhoz javaslom, tényleg szeretik :)

Dió és barack ág

Peti | 2017.11.18

Helló tettem be patesznak ketrecbe dió és barack fa ágat , elkezdte rágcsálni
Ugye ettől nem lesz semmi baja ?

Re:Dió és barack ág

Éva | 2017.12.02

Szia
https://www.patkanyvarazs.com/raghato-nem-raghato-fafelek/
vedd ki mindkettőt, mert egyik sem egészséges.

kitől?

veron | 2015.12.14

Sziasztok! Nem találtam tenyésztőt. Tudtok olyan helyet, ahonnan lehet biztonsággal venni patkányt?

Re:kitől?

Varázs válasz | 2016.01.04

javaslom lépj hozzánk a facebook csoportba ,sokszor van gazdikereső pockunk :) várunk

Re:Re:kitől?

sofy | 2016.03.30

Én jelentkeztem, de még nem kaptam levelet, ezért még nem vagyok a vsoport tagja sajnos.
Mit tegyek

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus :))  youtu.be/gQpJlUOzLyA    

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd tiszteletben. Ha meghívlak magamhoz, akkor ismersz annyira, hogy tudd, szeretem a patkányokat! 2. Ha le akarsz ülni, keress egy üres helyet anélkül, hogy patkány lenne alattad. Ne várd el, hogy a...

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus...

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd...