Kik vagyunk mi?


A Patkányvarázs Magyarország legnagyobb és legaktívabb patkánytartói közössége.
Sokrétűek vagyunk: a patkánytartással éppen csak ismerkedőktől kezdve a kezdő gazdákon át az egészen tapasztalt patkánytartókig mindenkinek szeretnénk lehetőséget és platformot biztosítani a vélemény- és információcseréhez, új ismeretek és élmények megszerzéséhez.
Fő célunk a patkányokat érintő sztereotípiák lerombolása,  a felelős állattartás propagálása és a helyes, tudományos alapú tartástechnológia népszerúsítése.
Szeretnénk, ha a patkányokra- hasonlóan a többi kistestű kedvenchez- nem csak egy "száz forintos" játékként tekintenének az állattartók, hanem érző,  gondolkodó, intelligens és rendkívül ragaszkodó társként, akinek pontosan ugyanúgy szüksége van törődésre, gondoskodásra, akár a klasszikus háziállatoknak.
A közösség erejéből merítve igyekszünk kivenni részünket a bajba jutott, mentésre szoruló díszpatkányok megsegítésében is, reményeink szerint pedig a közeljövőben már szervezett formában is elindulhat a mentés.

Honlapunkon igyekszünk összegyűjteni és közérthető formában biztosítani minden információt, melyre a patkánytartás során a gazdáknak szüksége lehet.

Az oldalon található tartalmat folyamatosan  frissítjük az állatorvostudomány változásainak, a gyakorlati tapasztalatoknak és a felmerülő, új problémáknak megfelelően.

2012 PatkányVarázs minden jog fenntartva.

Az oldalon található tartalom engedély nélküli másolása büntetőjogi felelősséget von maga után .

A teljes tartalom jogilag védett.

 

Kellemes és teljes elpatkányosodást mindenkinek! :))

 

PatkányVarázs

Kézhez szoktatás

Vivien | 2018.03.22

Sziasztok !
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kicsivel több mint egy hete hozzám került egy kislány patkány , (igazság szerint felelőtlennek gondolom magam mert állat kereskedésből, de első látásra szerelem volt és már több hete lakott ott magányosan ) . Utána olvasgattam mindennek , de ebben a témában mégis bizonytalannak érzem magam . Állandóan beszélek hozzá, gyakran szagolgatja a kezem , agresszívitasra vagy ijedtségre adó jeleket eddig nem adott , tegnap mikor oda jött meg nyalogatta az ujjamat és nagyon finoman meg rágcsálta a kezemet. Ezeket a jeleket nem tudom , hogy minek tudjam be :(
A kekszet elveszi a kezemből , tudom hogy nem szabad siettetnem és nem is szeretném sietettni és tudom hogy neki is idő kell , de annyira bizonytalan vagyok . Jó úton haladunk a barátság felé? Mivel tudnék meg próbálkozni hogy meg bízzon bennem és tudja hogy nem szeretném bántani ? :(

Re:Kézhez szoktatás

GM | 2018.12.05

Minden, amit leírtál, arra utal, hogy jó úton haladsz. A finom harapás/nyalás, idegen szóval nibbling a barátkozás része. Minden patkány csinálja, főként a fiatalok és felfogható ismerkedésnek, kapcsolaterősítésnek.Természetesen semmit nem kell siettetni, de a viselkedése alapján a patkányod jobban bízik benned, mint hiszed. Egyébként jellemző, hogy a hosszabb ideig egyedül tartott patik a 'megmentőjükkel' nagyon gyorsan alakítanak ki mély kapcsolatot. Ha beszélsz hozzá, az jó, de tudd, hogy első sorban szagról és a bőröd ízéről ismer meg. Szóval amit leírtál, az szerintem jó, de természetesen, ha van rá mód, nem ártana neki egy társ.

alagút/cső

Kriszti | 2018.01.08

Sziasztok! Mi most karácsonyra szereztünk be egy cuki kis patkányt. Szeretnénk neki beszerezni egy több részből álló csövet, de a boltban azt mondták, hogy a patkánynak kicsi lesz az a csőrendszer, amit a hörcsögöknek lehet venni. Azt szerettem volna megkérdezni tőletek, hogy ti milyen alagút/cső rendszert ajánlanátok.
Köszi
Kriszti

Re:alagút/cső

Brigi | 2018.01.29

Szia!
Igen, nekik az kicsi lenne, de van direkt patkányoknak, többen például hajlíthatót használunk, mint ez:
https://vitalpet.hu/spd/TRX-62796/TRIXIE-ragcsalo-jatek-bujo-cso-patkany
Viszont lehet, hogy hamar megrágják, én inkább csak a ketrecen kívüli játékhoz javaslom, tényleg szeretik :)

Dió és barack ág

Peti | 2017.11.18

Helló tettem be patesznak ketrecbe dió és barack fa ágat , elkezdte rágcsálni
Ugye ettől nem lesz semmi baja ?

Re:Dió és barack ág

Éva | 2017.12.02

Szia
https://www.patkanyvarazs.com/raghato-nem-raghato-fafelek/
vedd ki mindkettőt, mert egyik sem egészséges.

kitől?

veron | 2015.12.14

Sziasztok! Nem találtam tenyésztőt. Tudtok olyan helyet, ahonnan lehet biztonsággal venni patkányt?

Re:kitől?

Varázs válasz | 2016.01.04

javaslom lépj hozzánk a facebook csoportba ,sokszor van gazdikereső pockunk :) várunk

Re:Re:kitől?

sofy | 2016.03.30

Én jelentkeztem, de még nem kaptam levelet, ezért még nem vagyok a vsoport tagja sajnos.
Mit tegyek

Re:Re:Re:kitől?

PatkányVarázs | 2016.05.05

Kérelk írj nekem mailt a patkanyvarazs@gmail.com-ra ha azóta nem lettél tagunk !
Köszönöm

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus :))  youtu.be/gQpJlUOzLyA    

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd tiszteletben. Ha meghívlak magamhoz, akkor ismersz annyira, hogy tudd, szeretem a patkányokat! 2. Ha le akarsz ülni, keress egy üres helyet anélkül, hogy patkány lenne alattad. Ne várd el, hogy a...

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus...

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd...