Kik vagyunk mi?


A Patkányvarázs Magyarország legnagyobb és legaktívabb patkánytartói közössége.
Sokrétűek vagyunk: a patkánytartással éppen csak ismerkedőktől kezdve a kezdő gazdákon át az egészen tapasztalt patkánytartókig mindenkinek szeretnénk lehetőséget és platformot biztosítani a vélemény- és információcseréhez, új ismeretek és élmények megszerzéséhez.
Fő célunk a patkányokat érintő sztereotípiák lerombolása,  a felelős állattartás propagálása és a helyes, tudományos alapú tartástechnológia népszerúsítése.
Szeretnénk, ha a patkányokra- hasonlóan a többi kistestű kedvenchez- nem csak egy "száz forintos" játékként tekintenének az állattartók, hanem érző,  gondolkodó, intelligens és rendkívül ragaszkodó társként, akinek pontosan ugyanúgy szüksége van törődésre, gondoskodásra, akár a klasszikus háziállatoknak.
A közösség erejéből merítve igyekszünk kivenni részünket a bajba jutott, mentésre szoruló díszpatkányok megsegítésében is, reményeink szerint pedig a közeljövőben már szervezett formában is elindulhat a mentés.

Honlapunkon igyekszünk összegyűjteni és közérthető formában biztosítani minden információt, melyre a patkánytartás során a gazdáknak szüksége lehet.

Az oldalon található tartalmat folyamatosan  frissítjük az állatorvostudomány változásainak, a gyakorlati tapasztalatoknak és a felmerülő, új problémáknak megfelelően.

2012 PatkányVarázs minden jog fenntartva.

Az oldalon található tartalom engedély nélküli másolása büntetőjogi felelősséget von maga után .

A teljes tartalom jogilag védett.

 

Kellemes és teljes elpatkányosodást mindenkinek! :))

 

PatkányVarázs

kitől?

veron | 2015.12.14

Sziasztok! Nem találtam tenyésztőt. Tudtok olyan helyet, ahonnan lehet biztonsággal venni patkányt?

Re:kitől?

Varázs válasz | 2016.01.04

javaslom lépj hozzánk a facebook csoportba ,sokszor van gazdikereső pockunk :) várunk

Re:Re:kitől?

sofy | 2016.03.30

Én jelentkeztem, de még nem kaptam levelet, ezért még nem vagyok a vsoport tagja sajnos.
Mit tegyek

Re:Re:Re:kitől?

PatkányVarázs | 2016.05.05

Kérelk írj nekem mailt a patkanyvarazs@gmail.com-ra ha azóta nem lettél tagunk !
Köszönöm

Tanítás, jutalom

Viola | 2015.01.01

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: mikor tanítom a patkányt, milyen jutalomfalatot adjak neki? Gondoltam kis szeletekre vágott gyümölcsre, sajtra, videókban láttam hogy valamilyen keksz-szerűséget adnak neki, ha olyat vennék tudsz segíteni, hogy milyet keresgéljek? Nem szeretnék olyat adni ami nem való patkánynak. Esetleg van más ötleted jutalomfalat képpen?:)
Köszönettel: Viola

Re:Tanítás, jutalom

| 2015.01.09

A csoport facebookos oldalán a tagok válaszoltak neked a feltett kérdésedre :)
íme :
" Versele Laga Crock Complete nasi persze sajnos nem mindenhol lehet beszerezni,de azon kívül gyümölcs kockákat is szoktam adni, persze kis darabokat és olyat amit szabad. Vagy még magvakat is, vagy egyszerűen rc-t. "
" Először is tapasztald ki, hogy mi a kedvenc kajája. A csoport oldalán fenn vannak a nekik adható ételek, ha innen választasz, akkor biztos nem adsz neki olyat, amitől baja lehet.
Nálunk a sajt a nyerő, a kemény, ligh trapista. Túl sokat nem jó nekik adni, de a tanítás erejéig pár kocka mehet nyugodtan. Az még jobb ha valami "egészségesebb" kajáért vannak oda, pl. az RC-ért, natúr zabpehelyért, ubiért, répáért, almáért. Natúr joghurt is mehet kiskanálból, azt szokták szeretni. :) De idővel úgy is kitapasztalod, hogy mi a kedvenc nasija, és az tökéletes lesz a tanításhoz."
" Préselt szárított borsó."
"Crock. Kevèsen múlt, hogy beszèlni nem tanultak meg èrte."

etetés

Dóri | 2014.12.25

Hali!
Az állatkereskedésben azt mondták a patkesznak száraz macskatápot szoktak vinni.Az lenne a kérdésem , hogy a kis szörmókomnak adhatok hosszútávon ?

Re:etetés

| 2014.12.28

Szia! Patesznak nem jó a macska kaja és semmilyen más fajnak készített táp sem ,mások a macskák és másk a patkányok igényei fehérjéből és egyéb vitaminokból .Elég szomorú ha kereskedésben valaki ilyet ad nekik mert az ennyit jelent egyáltalán nem olvasott utána a tartásuknak .Ne adj nekik se rövid ,se hosszútávon macskatápot ! Nekik patkány tápra van szükségük .Versele Laga Rat Complete ,Beaphar Care plus mindkettőben megvan az amire nekik szükségük van .Ha azt szeretnéd sokáig veled legyen és megfelelően ellátott legyen a kis szervezete mindennel ami neki kell akkor a macska és egyéb tápokat sürgősen felejtsd el és patesz tápot vegyél neki :)

kaja adagok

egypatkányszerető | 2014.11.24

Sziasztok!:) Egy patesznak kor szerint mikor mennyi kaját kell adni és egy nap hányszor? És a többi patesszal egy tálkából kell kapnia vagy mindegyiknek más kell igaz?:) A válaszokat előre is köszönöm!:)

Re:kaja adagok

| 2014.12.10

Szia!
Egész nap előttük kell legyen a táp ami lehetőleg homogén ,pelletált táp legyen ne magkeverék és ne olyan ami többféle szemből áll össze hisz ebben válogatni tudnak.A patik számától függően használj tálat de jellemzően egy az erre a célra kapható nyuszis ,malacos kerámia tál bőven megteszi.Ahogy fogy benne a táp úgy töltsd utána mindig de mindig legyen előttük erre figyelj :)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus :))  youtu.be/gQpJlUOzLyA    

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd tiszteletben. Ha meghívlak magamhoz, akkor ismersz annyira, hogy tudd, szeretem a patkányokat! 2. Ha le akarsz ülni, keress egy üres helyet anélkül, hogy patkány lenne alattad. Ne várd el, hogy a...

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus...

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd...