Kik vagyunk mi?


A Patkányvarázs Magyarország legnagyobb és legaktívabb patkánytartói közössége.
Sokrétűek vagyunk: a patkánytartással éppen csak ismerkedőktől kezdve a kezdő gazdákon át az egészen tapasztalt patkánytartókig mindenkinek szeretnénk lehetőséget és platformot biztosítani a vélemény- és információcseréhez, új ismeretek és élmények megszerzéséhez.
Fő célunk a patkányokat érintő sztereotípiák lerombolása,  a felelős állattartás propagálása és a helyes, tudományos alapú tartástechnológia népszerúsítése.
Szeretnénk, ha a patkányokra- hasonlóan a többi kistestű kedvenchez- nem csak egy "száz forintos" játékként tekintenének az állattartók, hanem érző,  gondolkodó, intelligens és rendkívül ragaszkodó társként, akinek pontosan ugyanúgy szüksége van törődésre, gondoskodásra, akár a klasszikus háziállatoknak.
A közösség erejéből merítve igyekszünk kivenni részünket a bajba jutott, mentésre szoruló díszpatkányok megsegítésében is, reményeink szerint pedig a közeljövőben már szervezett formában is elindulhat a mentés.

Honlapunkon igyekszünk összegyűjteni és közérthető formában biztosítani minden információt, melyre a patkánytartás során a gazdáknak szüksége lehet.

Az oldalon található tartalmat folyamatosan  frissítjük az állatorvostudomány változásainak, a gyakorlati tapasztalatoknak és a felmerülő, új problémáknak megfelelően.

2012 PatkányVarázs minden jog fenntartva.

Az oldalon található tartalom engedély nélküli másolása büntetőjogi felelősséget von maga után .

A teljes tartalom jogilag védett.

 

Kellemes és teljes elpatkányosodást mindenkinek! :))

 

PatkányVarázs

Re:Re:kaja adagok

akérdező | 2014.12.13

Köszönöm szépe!:)

Tüsszögés

Palma | 2014.09.08

Sziasztok,
2 hete van náunk 2 virgonc kislány. Hosszas előzetes egyeztetés után hoztuk el őket, amikor mentünk érte, a tenyésztő jelezte, hogy tüsszög az egyik, nem is akarta odaadni, végül mégis elhoztuk.
Mostanra a tüsszögés nem hagyott alább, de egyébként minden tekintetben elégedett patesznak tűnik, eszik, iszik, alszik, játszik, verekszik, barátságos, bújik, minden ami kell. Először csutkaalmon voltak, most pellet van alattuk.
Az a kérdésem, hogy legyek-e még egy kicsit türelmes, vagy vigyem azonnal orvoshoz?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!

Re:Tüsszögés

Varázs válasz | 2014.09.14

Szia!A költözés vagy bármilyen változás okozta stressz is kiválhatja a tüsszögést de ha a hely ahonnan hoztad forgácsot használ az is szintén.Immunerősítő kúra kellene erről a weboldalom immunerősítés cím szó alatt olvashatsz .Ha a tüsszögés mellé nem társul más tünet (huhogás,szörcsögés stb..) akkor a kúra után is ráér doki ,de ha bármi más lenne akkor mielőbb orvos.Száraz levegő és nagyon sok minden más szintén lehet kiváltó.Javaslom keress meg minket a facebookon ,sokan vagyunk sok tapasztalattal :)

Re:Re:Tüsszögés

Palma | 2014.09.22

Nagyon köszönöm a választ :-)
Közben nem bírtam ki és elugrottam a kisasszonnyal egy orvoshoz, aki meghallgatta a tüdejét, és konkrétan azt mondta amit a gyerekorvosunk szokott: tiszta a tüdeje, nem adna neki antibiotikumot mert még tönkretenné a bélflóráját, próbáljam meg a stoldal-t és C vitamint :-D
Eleinte úgy tűnt, valóban használ ez a kombó, de még mindig nem tökéletes, úgyhogy ki fogom próbálni az immunerősítést. Próbálkoztam csatkalozni a csoportotokhoz, remélem, sikerült!

Re:Re:Re:Tüsszögés

Palma | 2014.09.24

Abban tudtok segíteni nekem hogy hogyan csatlakozhatok a facebook csoporthoz? Azt a gombot már megnyomtam hogy csatlakoznék ;-)
A másik kérdésem, hogy honnan érdemes Immunovetet szerezni?
Köszi előre is;-)
Palma

tenyésztő

Magyar Nóra | 2014.09.08

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy tudnátok e Budapesten jó tenyésztőt ajánlani, mert szeretne a fiam patkányt, de nem igazán tudom honnan szerezzem be.

Köszönettel, Magyar Nóra

Re:tenyésztő

Varázs válasz | 2014.09.14

Kedves Nóra!
Sajnos hazai szinten a tenyésztő mitn olyan nem létező fogalom patkány téren.Szaporítók vannak ,közülük ki jobb ,ki rosszabb.
Sok örökbefogadásra váró patesz szintén gazdira vár .Neked szintén a facebookos csoportunkba belépést javasolnám mivel sokan vagyunk 600 fő körül ,sok tapasztalattal és ott bővebb infót tudunk neked nyújtani .

kis patkány

Meiszter Bogi | 2014.09.01

Nagyon szeretnék egy kis patkányt. Van valakinek eladó? Solymári vagyok, Budapest környékiek jöhetnek szóba.

Bogi

Kérdés

Milka | 2014.08.13

Szia!:) Olyannak is ajánlanátok patesz(ok) örökbefogadását akinek még eddig nem volt patkánya?

Re:Kérdés

Varázs válasz | 2014.09.14

Kedves Milka!
Nem kizáró ok az első pateszozásra kezdőként az örökbefogadás ,a leendő gazdi hozzáállásán nagyon sok múlik .A Facebookos csoportban több infót kaphatsz a gazdira várókról :)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus :))  youtu.be/gQpJlUOzLyA    

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd tiszteletben. Ha meghívlak magamhoz, akkor ismersz annyira, hogy tudd, szeretem a patkányokat! 2. Ha le akarsz ülni, keress egy üres helyet anélkül, hogy patkány lenne alattad. Ne várd el, hogy a...

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus...

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd...